Mobilvennlig hjemmeside


Det er viktig at nettsiden er mobiltilpasset, men hvorfor er det så viktig og hvilket system bør man velge?

mobilvennlig hjemmesideHva er en mobilvennlig nettside?

En mobilvennlig hjemmeside er en nettside tilpasset bruk på mobiltelefon. Menyen skal være lett tilgjengelig, tekst og bilde er lesbart og du skal ikke behøve å zoome. Den er rett og slett brukervennlig, ikke bare på en PC, men også på små skjermer som nettbrett og smarttelefoner.

Hvorfor mobilvennlig nettside?

I Norge selges det stort sett smarttelefoner og økningen av internettbruk på mobiltelefon er formidabel. Er du et firma som retter deg utelukkende mot privatpersoner så er det ikke uvanlig at opp mot 50 % av dine besøk kommer via en mobiltelefon. For firma som henvender seg til bedriftsmarkedet ligger taller på ca 30 % og er økende.

En god brukeropplevelse er avgjørende for å holde på kunden og øker dermed antall henvendelser.

Det er viktig at brukerne opplever din hjemmeside som brukervennlig og informativ. Målinger viser at de nettsider som ikke er mobiltilpasset raskt blir forlatt om brukeren kommer fra en mobiltelefon. Du risikerer dermed å miste 30 til 50 % av antall mulige henvendelser.

I tillegg innfører Google nye retningslinjer for sine søkeresultater ved bruk av mobiltelefon. Google vil rett og slett prioritere nettsider som er mobiltilpasset fremfor de som ikke er det.

Google gir ingen grader av mobilvennlighet – enten er siden mobilvennlig eller så er den det ikke. Det betyr at mange nettsteder kan komme til å oppleve et kraftig dropp i trafikken sin, om Google dømmer siden som ikke mobilvennlig.

Google prioriterer nettsider som er mobilvennlige i sine søkeresultater.

Hensikten er å forbedre søkene fra mobile enheter, som jo en stadig økende andel av trafikken Google betjener. Samtidig står Google svakere på mobile enheter enn på tradisjonelle nettlesere fra datamaskiner, siden selskapet konkurrerer mot spesialbygde apper på mobile enheter. Derfor må Google forbedre søkene sine for mobile enheter, slik at brukeropplevelsen blir konkurransedyktig derfra.

Hvilket system du bør velge

Den beste metoden for å skape en mobilvennlig nettside er å bruke responsivt webdesign.

Responsiv nettside er en nettside som kan vises på alle skjermstørrelser, PC / Mac, nettbrett og mobiltelefon. Elementene på siden vil automatisk strekkes, krympes eller flyttes for å tilpasses den tilgjengelige skjermplassen på et bredt utvalg av enheter for å maksimere brukeropplevelsen.

Spørsmål? Kontakt oss for informasjon eller uforpliktende tilbud med pris!